Koen en Thomas tekenen de overname van Easi

Direct komt in handen van Easi

dec 15, 2021

De managed services speler Direct uit Ronse komt vanaf 1 januari in handen van IT-bedrijf Easi. Direct draait een omzet van 3,7 miljoen euro en telt 25 medewerkers. IT-bedrijf Easi schakelt met deze overname een versnelling hoger en tekent voor haar grootste overname tot nu toe.

Onafhankelijke groei

 

Direct specialiseert zich in het pro-actieve beheer van IT-omgevingen. De overname betekent dus een flinke investering in het cloudaanbod voor Easi en een injectie met bijkomende expertise op vlak van managed services. Hiermee versterkt Easi haar positie op de Vlaamse markt, zegt CEO Thomas Van Eeckhout. “We hebben vandaag een meerderheidsbelang en krijgen toegang tot hun resources en Azure-expertise. Op termijn is het de bedoeling om hun werking binnen de organisatie van Easi op te nemen, maar zeker de eerste twee jaar zetten Koen en zijn team zelf het bestuur van Direct verder. Het is onze bedoeling dat zij hun groeitraject kunnen voortzetten zonder enige inmenging van onze kant.”

 

Directie blijft aan boord

 

De voltallige directie blijft aan boord en ze behouden ook hun kantoor in Ronse. CEO van Direct Koen Lepez is tevreden. “Deze overname betekent een grote stap vooruit voor onze klanten. Niet alleen worden we onderdeel van een meer solide structuur, we krijgen naast onze eigen specialisaties ook toegang tot bijkomende expertise, vooral op het vlak van security. Dat we de kans krijgen om te blijven groeien en uit te breiden met behoud van onze autonomie toont het niveau van vertrouwen aan dat er tussen onze bedrijven bestaat.”

 

Kapitaal open voor de medewerkers

 

Easi viseert een volledige overname en heeft vandaag 75 procent van de aandelen overgenomen. Dat Direct net zoals Easi haar kapitaal openstelt voor haar medewerkers is veelzeggend zegt Thomas Van Eeckhout “Wij geloven dat ons aandeelhoudersmodel ons succes mee verklaart. Het feit dat zij, net als wij een aandeelhoudersmodel hebben, toont aan dat er een zeer sterke match is tussen onze bedrijven. Zowel op vlak van bedrijfscultuur als op gebied van klantenservice.” Alle Direct-medewerkers die aandelen van hun bedrijf hebben, blijven deze dan ook behouden.

Ontmoet Direct.

Ontdek de oplossingen en manier van werken die Direct uniek maakt.
Watch, Guard of Shield. Wat is het beste voor jouw groeiende KMO?