Through the
looking glass.

Welkom in de mysterieuze en wonderbaarlijke wereld van technologie. Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten en maak de digitale (r)evolutie vanop de eerste rij mee.

arrow_forward_ios
29.05.20 |

De eerste partners treden toe tot Direct!

Wie zijn de nieuwe partners van Direct en hoe helpen zij Direct elke dag vooruit? Lees waarom Jasmine, Nicolas, Mathias en Sven de sprong genomen hebben om mee te stappen in het succesverhaal van Direct. Ownership is één van de belangrijkste kernwaarden binnen Direct, we zijn dan ook super enthousiast om iedereen voor te stellen!

14.05.20 | DIGITAL WORKSPACE, TECH QUICKIES

Tech Quickies: Beschermt Microsoft mijn Microsoft 365 data met back-ups?

Het antwoord is neen. Dit is een veel voorkomende vraag en een algemeen misverstand bij ondernemingen. Als je wil weten waarom dit zo is, lees dan zeker verder in deze nieuwste tech quickies van Direct. We gaan in dit inzicht dieper in op het feit waarom Microsoft jouw data niet continu beschermt en hoe je dit kan oplossen.

07.05.20 | SUPPORT & STRATEGY, TECH QUICKIES

Tech Quickies: De 3-2-1 Back-Up

De gouden regel voor al jouw data, persoonlijk of voor de onderneming. Verzeker je ervan dat je in elk scenario zeker kan zijn dat jouw data veilig blijft met de 3-2-1 methode. Het is geen perfecte methode, maar het zorgt wel voor gemoedsrust. Wil je meer weten over wat deze methode nu precies inhoudt? Lees dan verder!

30.04.20 |

Direct krijgt steun van VLAIO om publieke cloud aanbod te innoveren! 

Het jaar 2020 is voor veel ondernemingen een jaar dat lang in het geheugen zal blijven, 2020 begon met een drastische omschakeling op het vlak van werk. De cloud speelt hier nog steeds een cruciale rol in. Daarom kunnen wij met trots meedelen dat VLAIO, het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen, ons steunt om het cloud-aanbod verder te optimaliseren in deze transformerende periode.

23.04.20 | DIGITAL WORKSPACE, MICROSOFT, TECH QUICKIES

Tech Quickies: Microsoft Teams, pas je achtergrond aan en bel met 9 personen in beeld!

Je kent het wel als je van thuis werkt. Daar zit je dan in je pyjamabroek, een geweldige bad hair day en het speelgoed van je kinderen die achter je liggen te slingeren en plots... Een videocall van je baas met negen andere personen. Paniek begint zich op te stapelen. Twee van de drie zaken kan Microsoft Teams niet oplossen, maar vanaf nu kan je wel je achtergrond aanpassen en zoveel meer! Ontdek het in de nieuwste Tech Quickies van Direct.

21.04.20 | DIGITAL WORKSPACE, MICROSOFT, TECH QUICKIES

Tech Quickies: Office 365 is niet meer.

Microsoft kondigde al enkele maanden terug de naamsverandering voor Office 365 aan. Office 365 gaat vanaf nu door het leven als Microsoft 365. De benaming verandert, maar wat gebeurt er nog allemaal? Ontdek dit en meer in de “tech quickies” van Direct.

13.04.20 | DIGITAL WORKSPACE, MICROSOFT, TECH QUICKIES

Tech Quickies: Skype for Business vervalt, faseer nu naar Microsoft Teams!

De datum 31 juli 2021 zegt je waarschijnlijk niet enorm veel, tenzij het per toeval je verjaardag of trouwjubileum is. Maar dit terzijde, als je nog Skype gebruikt, noteer je deze datum best in je agenda. Skype for Business zal niet meer bestaan na 31 juli en zal volledig vervangen worden door Microsoft Teams. Bereid je dus voor!

06.04.20 | EEN DAG UIT HET LEVEN VAN, SUPPORT & STRATEGY

Een dag uit het leven van Benoit, vCIO bij Direct.

If it ain't broke, don't fix it. De IT’er die zo’n uitspraak in de mond neemt, laat je beter niet binnen in je bedrijf. Want elke rechtgeaarde technoloog weet: IT staat vandaag gelijk aan anticiperen en innoveren, vóór remediëren. “Technologie kan in de huidige context een enorme meerwaarde scheppen om een onderneming naar een hoger niveau te tillen”, weet vCIO Benoit van Direct. “Binnen een organisatie die echt vooruit wil, kan een vCIO wel eens dé missing link zijn.”

30.03.20 | CLOUD SERVICES, MICROSOFT, TECH QUICKIES

Tech Quickies: Private, hybride en publieke cloud in een notendop.

Om de Cloud volledig te begrijpen heb je heel wat kennis en ervaring nodig. Zelfs dan veranderen er wekelijks en soms zelfs dagelijks aspecten die veiligheid, schaalbaarheid of productiviteit omvatten. Om nog maar te beginnen duiken in het gegeven cloud is het belangrijk om bij de basis, naast het begrip cloud, te beginnen. Welke soorten cloud-infrastructuur kunnen bedrijven nu juist gebruiken?

16.03.20 | SUPPORT & STRATEGY, TECH QUICKIES

Tech Quickies: Wat doet een vCIO?

Bij Direct zijn we, terecht, trots op onze vCIO’s. Dagdagelijks helpen zij ondernemingen en organisaties naar het volgende niveau van maturiteit in ondernemen. We hebben wel al eens horen waaien dat het wat onduidelijk is wat ze nu precies echt doen. In deze Tech Quickies leggen we uit hoe jij nu precies waarde haalt uit een toegewijde vCIO.