De 4 prioriteiten voor een sterke zero trust strategie.

11.03.21 | Thomas Mostrey | SUPPORT & STRATEGY

arrow_forward_ios

Veiligheid en productiviteit binnen je onderneming gaan hand in hand met een sterk cyberveiligheid beleid. Een belangrijk onderdeel daarvan is identiteitsmanagement. Wie kan op je netwerk, hoe doen ze dit en wat kunnen ze überhaupt zien? In deze blog post gaan we door de 5 belangrijkste prioriteiten voor een sterke Zero Trust Security strategie.

De 4 prioriteiten voor een sterke zero trust strategie.

1. Zero Trust, een noodzaak

De “assume breach” mentaliteit bij een Zero Trust strategie is de basis. In het huidige klimaat is thuiswerken en flexibiliteit prioriteit. Dit zorgt er natuurlijk wel voor dat je als onderneming heel sterk moet investeren in een sterke verdedigingslijn voor jouw netwerk. De Zero Trust strategie gaat ervan uit dat je netwerk al slachtoffer is geworden van een cyberaanval. Door deze mentaliteit en manier van denken zetten ondernemingen in op veel meer verschillende facetten van cyberveiligheid. Zo zorgen ze voor een volledige gemoedsrust op vlak van beveiliging. Een top prioriteit is dus het adopteren van een Zero Trust mentaliteit. Ontdek meer over Zero Trust in onze blog posts.

2. Beveilig de toegang tot alle applicaties

De hoeveelheid aan applicaties die worden gebruikt binnen je onderneming is ongelooflijk hoog. Elke applicatie heeft gebruikers, al die gebruikers hebben verschillende passwoorden en al die passwoorden worden hoogstwaarschijnlijk niet geüpdatet of gemonitord. Belangrijk is dat je als onderneming een extra beveiligingslaag tussen monteert die gemoedsrust levert maar het leven ook niet moeilijker maakt voor de eindgebruikers. Oplossingen zoals Single Sign On, Azure Active Directory en gespecialiseerde hybride toegang partners helpen je hier enorm bij. Een goede identiteitsmanagement is cruciaal voor een Zero Trust strategie.

3. Passwoorden zijn eigenlijk verleden tijd

De laatste maanden gaan de stemmen van grote tech bedrijven steeds luider. “Stop met passwoorden te gebruiken”. We hebben het hier dan eigenlijk gewoon over de implementatie van zaken zoals Hello for Business, Microsoft Authenticator en dergelijke zaken. Passwoordloze authenticatie minimaliseert en elimineert het grote merendeel aan identiteitsaanvallen. Zo bespaart iedereen binnen je onderneming tijd en zorgen op vlak van identiteitsbeveiliging. Nadenken over de implementatie van een passwoordloze omgeving is cruciaal.

4. Betrek iedereen bij cyberveiligheid

Eenvoudige en veilige toegang tot applicaties, resources en netwerken is belangrijk voor de productiviteit. Iedereen binnen de onderneming is essentieel voor je succes. Betrek dus ook iedereen bij de beveiliging, niet enkel de mensen die op kantoor werken. Dit zorgt natuurlijk wel voor de groeiende nood aan visibiliteit en controle van data. Als onderneming moet je hier meteen werk van maken. Je levert niet enkel pro actief opleidingen aan collega’s maar zorgt ook voor een goed geïmplementeerde tech stack.

support & strategy

Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

12.04.21 | SUPPORT & STRATEGY, TECH QUICKIES

4 veelvoorkomende cyberaanvallen (zodat jij ze op tijd herkent)

De grootste cybersecurity-dreiging in 2020? Volgens het Data Breach Investigations Report van Verizon was dat social engineering. Daarbij wordt een medewerker emotioneel gemanipuleerd om bijvoorbeeld vertrouwelijke bedrijfsgegevens te delen.

01.04.21 | TECH QUICKIES

Tech Quickies: Hoe zit het met e-mails van afwezige of ontslagen werknemers?

Je hebt afscheid moeten nemen van één van je werknemers. Altijd een spijtige zaak maar je bedrijf blijft niet stilstaan. Plots krijg je te horen dat één van je klanten een mail heeft gestuurd naar het adres van de voormalige werknemer! Wat mag je al dan niet doen als werkgever met de mailbox van (voormalige) werknemers? Lees wat je rechten en plichten zijn volgens de GDPR wetgeving.