De vijf fouten die bedrijven maken in de cloud.

02.11.20 | Thomas Mostrey | CLOUD SERVICES

arrow_forward_ios

Om de cloud te implementeren en gebruik te maken van het volle potentieel moet je de zaken correct aanpakken. Bekijk de valkuilen die bedrijven het vaakst maken en leer hoe je deze kan vermijden!

De vijf fouten die bedrijven maken in de cloud.

Voor we eraan beginnen, hoe doe je het correct? In het kort: Een implementatie volgens de regels van de kunst door experten, continue monitoring en een geregelde controle van het verbruik. Elke minuut kan je schalen, omhoog of naar beneden. Elke minuut kan je optimaliseren en kosten drukken. Elke minuut kan je innoveren en het verschil maken voor je gebruikers, klanten en stakeholders. Genoeg hierover, op naar de meest voorkomende fouten!

1) Overschatten van de noden van het bedrijf

De cloud is schaalbaar; daarom is het niet nodig om extra middelen te kopen. Bedrijven geven te veel uit aan opslag en rekenkracht die ze nooit zullen gebruiken. IT-medewerkers moeten inschatten wat ze echt nodig hebben om hun activiteiten effectief uit te voeren. Een simpele assessment kan hier dubbel en dik zijn waarde terugverdienen!

2) De vervaldatum van een gratis proefperiode bereiken

Bereid om verschillende cloud omgevingen te testen en te vergelijken, voordat ze definitieve beslissing nemen, melden veel bedrijven zich aan voor een gratis cloud-proefversie. Heel vaak vergeet men dit te annuleren voordat deze verloopt. Het resultaat? Regelmatige facturen beginnen binnen te lopen bij de administratie – een onaangename verrassing.

3) Zombie Servers a.k.a. de ongeziene kostenpost

Als men ongebruikte cloud servers niet afsluit, bijvoorbeeld na testen van bepaalde applicaties, zullen kosten drastisch stijgen. En hoe langer het duurt om te beseffen dat geld wordt besteed zonder reden, hoe meer financiële middelen worden verkwist. Je betaalt eigenlijk voor niets. Studies tonen aan dat ongeveer 30% van alle servers, zowel fysieke als virtuele, zombie servers zijn. Tenzij de IT-afdeling duidelijk kan bepalen welke van de cloud servers zombies zijn is het aangeraden om een externe assessment te laten uitvoeren. Deze eenmalige investering kan in de toekomst een hoop problemen besparen.

4) Veel te complexe datastromen

Het overbrengen van gegevens naar een virtuele machine is meestal gratis, maar het verkrijgen van de gegevens zal altijd een kostenkaartje dragen. De prijs is het resultaat van het aantal gegevens die worden overgedragen en de bestemming. Bovendien variëren deze kosten afhankelijk van de regio. Het verplaatsen van gegevens over services binnen dezelfde regio is meestal goedkoper. Uiteindelijk kunnen de kosten van het overdragen van gegevens als een grote verrassing komen wanneer je dit berekent over een langere termijn. Een gerichte audit kan hier in de meeste gevallen een heleboel optimalisaties blootleggen en onmiddellijk besparingen opleveren.

5) Veel te dure transacties voor opslag

Opslagtransacties zijn het moeilijkst in te schatten, vooral omdat het moeilijk is om te meten hoeveel virtuele ruimte men daadwerkelijk gebruikt ingewikkeld is. Laat staan voorspellen wat het toekomstig gebruik zal zijn. Moeilijk betekent echter niet onmogelijk, en door dit te doen, kunnen bedrijven de operationele kosten nog verder verlagen.

Je merkt al snel dat als je eens een duidelijke (externe) audit of assessment laat uitvoeren door experts die er dag in, dag uit mee bezig zijn, je ongeveer meteen kan besparen. Besparingen die op korte termijn renderen en op lange termijn heel grote bedragen kunnen omvatten.

Een onafhankelijke kijk op jouw cloud omgeving?

Ontdek de massale besparingen en doe beroep op onze assessment.

cloud services

Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

14.01.21 | SUPPORT & STRATEGY

Niet gehackt worden in 2021? 5 best practices voor een sterk wachtwoord

Ah, zwakke wachtwoorden. We hebben ons er allemaal wel al eens schuldig aan gemaakt. En dan bedoelen we wachtwoorden als: • 123456 • 000000 • wachtwoord • azerty • insert de naam van je huisdier

06.12.20 | SUPPORT & STRATEGY

Sensibiliseer werknemers met dit voorbeeld van een phishing aanval.

Dit is een voorbeeld van een phishing aanval. Dergelijke aanvallen zijn altijd persoonlijk gericht op een select aantal medewerkers binnen de onderneming. Het is dus belangrijk dat iedereen binnen de onderneming dergelijke aanvallen kan herkennen en melden. Daarom levert Direct je dit praktijkvoorbeeld aan die kan gebruikt worden om jouw onderneming en medewerkers te sensibiliseren.