Hier zijn 4 Manieren hoe Office 365 jouw belangrijkste data beschermt.

20.01.20 | DIGITAL WORKSPACE, MICROSOFT

arrow_forward_ios

Elk bedrijf - van een vzw tot een internationaal distributiecentrum - heeft informatie en documenten dat het niet online wil zien. Het kan hier gaan om contactinformatie van klanten, financiële gegevens of zelfs confidentiële processen. Ontdek hier 4 manieren hoe Office 365 jouw data beschermt.

Het maakt niet uit om welke data het gaat, je hebt een obligatie naar je onderneming en je klanten om deze data te beschermen. Dit is uiteraard ook wettelijk verplicht als we kijken naar bijvoorbeeld de klanteninformatie.

Office 365 en Direct geloven erin dat wij mee deze obligatie hebben om optimale beveiliging mogelijk te maken voor jou, jouw collega’s en jouw onderneming. Het continu beschermen, updaten en finetunen van deze beschermingsmaatregelen is een complexe en tijds opslorpend proces die heel wat actuele expertise en kennis nodig heeft. Geloof ons, we weten er genoeg van.. 😉

Toekomstgerichte complexe oplossingen op
een slimme, simpele en snelle manier

Het voordeel van Office 365 is dat je geen nood meer hebt aan het zoeken, vinden en catalogiseren van oplossingen voor jouw uiteenlopende beveiligings-eisen en noden. Office 365 levert je geautomatiseerde, AI-gedreven oplossingen die jouw onderneming beschermen op alle vlakken. Het monitort bijvoorbeeld hoe data beweegt binnen jouw onderneming en beschermt aan de hand van parameters kwetsbare informatie op een unieke manier. Hiermee ben je beschermd dat er dingen gebeuren met je bedrijfsdata die je niet wilt. We sommen daarom graag even enkele manieren, in dit geval 4, op hoe Office 365 jouw onderneming simpel, slim en snel beschermt.

1. Data Loss Prevention

Office 365 detecteert automatisch wanneer communicatie (e-mail, chat, ..) data bevat die gevoelig ligt binnen je onderneming. Dit kan dan gaan over bijvoorbeeld betaalinformatie van je klanten, klantengegevens en dergelijke. Als je normaal bezig bent met je job en het logisch is dat je die informatie communiceert zal er niets gebeuren maar als je iets zou doen wat niet mag of slim is zal deze functie ingrijpen. Het is een beveiligingsnet die ervoor zorgt dat een boze werknemer bijvoorbeeld niet de volledige klantenlijst kan downloaden en verspreiden. Er zijn heel wat mogelijkheden en instellingen die elk mogelijk nefast scenario kunnen helpen voorkomen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

keyboard_arrow_right Wat is het precies?
 1. Data Loss Prevention
2. Encryptie van documenten en communicatie

2. Encryptie van documenten en communicatie

Als je communiceert met externen of vertrouwelijke informatie gebruikt tijdens gesprekken is het belangrijk dat dit veilig gebeurt. Je kan het vergelijken met een geldtransport. Office 365 zal jouw bestanden en communicatie encrypteren (beschermen) tot het op zijn finale locatie terechtkomt. Zo kan er niets fout gaan tijdens de overdracht van deze data. Dit gebeurt allemaal aan de hand van één klik. Het zorgt er finaal voor dat enkel de door jou gekozen ontvanger de door jou gekozen documenten kan bekijken en niemand anders, los van welk toestel, locatie of wat dan ook.

keyboard_arrow_right Wat is het precies?

3. Informatiebescherming

De informatiebeschermingsfunctie is op zich redelijk simpel. Dit plaatst jou in volledige controle over alle data binnen jouw onderneming. Met deze oplossing kan je restrictie’s op documenten plaatsen, weigeren dat mensen bepaalde data kunnen printen of alarmen instellen wanneer er fraudelente handelingen gebeuren zoals een download van jouw database of iemand die inlogt vanuit een ander continent. Het gaat enorm ver, contacteer ons en we geven je met veel plezier een hoop voorbeelden.

keyboard_arrow_right Wat is het precies?
3. Informatiebescherming
4. Archivering

4. Archivering

Een functie die logisch lijkt maar vroeger heel complex kon zijn en veel tijd van IT in beslag nam. Dit alles is nu veranderd door een pro-actief, quasi vol automatisch en simpel archiveringsoplossing. Het archiveert jouw mails, documenten en bestanden automatisch. Het zorgt ervoor dat je heel makkelijk data kan terugvinden op een veilige, gewaarborgde locatie. In de praktijk kan het bijvoorbeeld zijn dat een werknemer de firma verlaten heeft en je zijn bestanden moet terughalen na een lange periode. Dit kan heel makkelijk met Office 365, letterlijk gewoon in de zoekbalk.

keyboard_arrow_right Wat is het precies?

Benieuwd wat Office 365 voor jouw onderneming kan doen?

Ben je benieuwd hoe jouw onderneming Office 365 productiviteitstools kan inzetten?
Wil je ontdekken wat er nog allemaal mogelijk is om veiligheid en productiviteit centraal te zetten?

digital workspace, microsoft


Praat met onze experts

Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

10.02.20 | DIGITAL WORKSPACE, MICROSOFT, SUPPORT & STRATEGY

Drie veiligheidsoplossingen die je moet hebben in de moderne werkplek.

In de moderne werkplek is alles digitaal. Digitaal beveiligen doe je niet meer met een goed slot en een verstopte sleutel. Digitaal beveiligen doe je aan de hand van slimme, snelle en simpele oplossingen die je volledige cyberveiligheid garanderen. Ontdek in deze blog post drie van de belangrijkste oplossingen die veel impact hebben en weinig aanpassing vragen.

03.02.20 | DIGITAL WORKSPACE, SUPPORT & STRATEGY

Wat is MDM, MAM en Conditional Access?

Bedrijfstoestellen beveilig je met oplossingen zoals MDM en MAM aangevuld met conditional acces. Dit zijn afkortingen en termen die je in het dagelijkse leven niet vaak tegenkomt dus wij leggen deze graag aan je uit. Leer hier de definitie en het verschil tussen de twee plus de rol van conditional access.