Managed IT Services of Professional Services: Is er een verschil dan?

04.02.21 | Thomas Mostrey | SUPPORT & STRATEGY

arrow_forward_ios

Als je kijkt naar het verhaal van IT outsourcing heb je eigenlijk twee opties. Professional Services of Managed Services. Wij kennen natuurlijk het verschil maar jullie ook? Laten we eens een kijkje nemen naar de voornaamste verschillen.

Managed IT Services of Professional Services: Is er een verschil dan?

Professional IT Services

Professional IT diensten helpen bij het oplossen van specifieke projecten. We hebben het dan over een éénmalig project zoals een data migratie naar de cloud of het uitrollen van een hoop nieuwe hardware. Het omvat hier een eenmalig project, maar uitgebreid. Het project zelf omvat een uitgebreide mix aan uitdagingen die gaan van planning en strategie tot het uittekenen en uitvoeren om dan te eindigen in een traject van adoptie en training. Al dan niet kan blijvende support hier een rol in spelen.

Professional IT services omvatten dus ondersteuning bij een specifiek project. Je gaat een korte-termijn relatie aan met een IT provider om die uitdaging uit de weg te helpen.

Managed IT Services

Managed IT diensten zijn dan weer een pak uitgebreider. Managed IT diensten helpen je onderneming bij het dagelijkse gebeuren. Je outsourcet zaken zoals onderhoud, support en beheer van je IT op een continue basis. Je rekent op de expertise van een IT partner die de kennis, manschappen en ervaring heeft om jouw onderneming best-in-class te maken. Zo kan jij je focussen op je core business en laat je het beheer van je IT in de handen van experts.

Managed IT Services is natuurlijk geen set it and forget it samenwerking. Een samenwerking binnen Managed IT Services groeit enkel als beide ondernemingen groeien. Het is daarom van belang dat men verder kijkt dan het gewone dag tot dag ondersteunen. Een Managed IT dienstverlener helpt je bij proactieve monitoring, onboarding en adoptietrajecten tot zelfs vCIO diensten.

Managed IT diensten omvatten dus een all in one pakket die op maat gemaakt is voor de noden en groei van jouw onderneming.

Benieuwd wat voor jou de beste is?

Contacteer dan onze experts!

support & strategy

Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

11.02.21 | SUPPORT & STRATEGY

Zero Trust Security? Neen, het is geen buzzword.

Cyberveiligheid is vandaag dé prioriteit voor bedrijven, overheden en zelfs gewone consumenten. De impact van cyberincidenten zijn actueel en niet meer te onderschatten. Ondertussen doen we zowat alles digitaal maar als gevolg heeft het dat de oude cyberveiligheid strategie niet meer alle lagen afdekt. Het is tijd voor een nieuwe aanpak, een zero trust aanpak.

27.01.21 | SUPPORT & STRATEGY

Wanneer je living je kantoor wordt: 5 tips voor een gezonde werk-privébalans bij thuiswerk

Weet jij hoelang we met z’n allen al van thuis uit werken? 11 maanden. 11 maanden zonder te moeten pendelen of in de file te moeten staan. 11 maanden zonder de afleiding van het open kantoor (als je tenminste geen kinderen hebt). 11 maanden zonder de verplichting om je elke dag opnieuw in een presentabele outfit te hijsen. Maar ook wel 11 maanden met een altijd aanwezig risico: dat je werk-privébalans ernstig wordt verstoord. Want je: