Multi-Factor Authenticatie ofwel 2FA.

16.12.19 | SUPPORT & STRATEGY

arrow_forward_ios

Volgend op onze voorgaande posts waarin we jullie sensibiliseren op vlak van phishing en de drie meest voorkomende vormen van phishing bieden we je nu uitleg omtrent een beveiligingsmethode. De beste en makkelijkste beveiliging ligt redelijk voor de hand en noemt multi-factor authenticatie.

Multi-Factor Authenticatie ofwel 2FA.

Een simpele beveiligingsmethode

Multi-factor authenticatie (MFA/2FA is) een methode waarop je je wachtwoord dient in te voeren op één toestel. Daarna confirmeer je jouw identiteit op een ander toestel. Veel webapplicaties bieden dit als een optioneel onderdeel voor jouw online veiligheid. Wij raden dit altijd aan bij onze gebruikers omdat dit een simpele methode van beveiliging is die veel impact heeft.

Wat is MFA?

MFA is een extra stap die je moet nemen om jezelf te authenticeren aan de app, programma of email. Wanneer je werkt met de Office 3365 suite kan dit bijvoorbeeld een sms of een notificatie op je telefoon zijn. Deze stap is verplicht na het invoeren van je gebruikersnaam en passwoord op vreemde toestellen. Het combineert meerdere stappen om je veiligheid te garanderen omdat je wachtwoord gekoppeld is met iets dat je bij je hebt zoals je GSM.

keyboard_arrow_right MFA in jouw onderneming?

Waarom is MFA zo belangrijk?

Een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren is heel familiair. We zijn dit allemaal gewend en het brengt een groot gevoel van veiligheid. Maar wat doe je als iemand je wachtwoord heeft kunnen bemachtigen door bijvoorbeeld phishing of social engineering?

Dit is waarom MFA zo belangrijk is. Het is een extra stap die heel moeilijk te omzeilen valt door een hacker. Zelf al is je wachtwoord en gebruikersnaam gelekt, men krijgt nog geen toegang tot je account. MFA zorgt ervoor dat je persoonlijke en zakelijke informatie veilig is en blijft. Het licht je ook in bij fraudelente handelingen.

Hoe begin ik eraan?

Multi-Factor Authenticatie is altijd onderdeel van een grootschalige verbetering van jouw onderneming. Contacteer ons voor informatie of een assessment op vlak van cyberveiligheid en we helpen je op pad.

support & strategy


Praat met onze experts

Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

10.02.20 | DIGITAL WORKSPACE, MICROSOFT, SUPPORT & STRATEGY

Drie veiligheidsoplossingen die je moet hebben in de moderne werkplek.

In de moderne werkplek is alles digitaal. Digitaal beveiligen doe je niet meer met een goed slot en een verstopte sleutel. Digitaal beveiligen doe je aan de hand van slimme, snelle en simpele oplossingen die je volledige cyberveiligheid garanderen. Ontdek in deze blog post drie van de belangrijkste oplossingen die veel impact hebben en weinig aanpassing vragen.

03.02.20 | DIGITAL WORKSPACE, SUPPORT & STRATEGY

Wat is MDM, MAM en Conditional Access?

Bedrijfstoestellen beveilig je met oplossingen zoals MDM en MAM aangevuld met conditional acces. Dit zijn afkortingen en termen die je in het dagelijkse leven niet vaak tegenkomt dus wij leggen deze graag aan je uit. Leer hier de definitie en het verschil tussen de twee plus de rol van conditional access.