MyAnalytics: dé Microsoft-tool voor mensen die slimmer willen werken

04.03.21 | Thomas Mostrey | DIGITAL WORKSPACE, MICROSOFT, TECH QUICKIES

arrow_forward_ios

Niet lang geleden schreven we bij Direct een blog over tools voor meer focus . Een van de tools die toen aan bod kwam, was MyAnalytics van Microsoft. Omdat deze tool zoveel meer te bieden heeft dan alleen hulp bij focus, verdient hij zijn eigen blog. Bij deze.

MyAnalytics: dé Microsoft-tool voor mensen die slimmer willen werken

Tijd winnen

MyAnalytics is een applicatie waarmee je inzicht krijgt in je tijdsbesteding. Het programma verzamelt gegevens via Microsoft 365-apps – zoals Outlook en Teams – en geeft je een duidelijk overzicht per thema: network, focus, collaboration en wellbeing.

Zo krijg je een met data onderbouwd antwoord op vragen als:

  • Hoelang ben ik mails aan het beantwoorden?
  • Hoeveel meetings woon ik bij per week?
  • Hoe vaak werk ik door na mijn werkuren?

De bedoeling? Zodra je weet wat je precies doet met je tijd, kan je zien waar er tijd valt te winnen. En kan je dus ook slimmer werken.

Laten we inzoomen op twee thema’s.

Betere meetings

MyAnalytics houdt al je meeting-gewoontes bij. Het resultaat: een overzicht van alle meetings waarop je de afgelopen weken aanwezig was. Je ziet ook om wat voor meetings het gaat, zoals:

  • Meetings tijdens de werkuren
  • Meetings zonder overlap met andere meetings
  • Meetings die op tijd begonnen

Per meeting krijg je ook een overzicht. Begon de meeting op tijd, was er veel volk aanwezig, zat je tijdens de meeting allerlei e-mails en chats te versturen, enzovoort.

Evenwichtigere work-lifebalans

Hoe goed kan jij de knop omdraaien na je werkuren? Gun je jezelf de kans om echt uit te rusten en te relaxen, of zit je vaak nog met je gedachten bij je werk? MyAnalytics maakt het voor je duidelijk.

Zo houdt de applicatie bij hoeveel quiet days je hebt. Dat zijn dagen waarop je nauwelijks tot niets werkgerelateerd doet buiten je werkuren. Snel enkele e-mails beantwoorden bijvoorbeeld, of een late meeting bijwonen. Op een kalender zie je hoeveel quiet days je had op een maand. Zo weet je in een oogopslag of je wel genoeg tijd neemt om te ontstressen. Zennnnnn.

Op zoek naar opleidingen?

Alle tools en de mogelijkheden ontdekken? Eenvoudig.
Ontdek ons aanbod aan opleidingen.

digital workspace, microsoft, tech quickies

Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

12.04.21 | SUPPORT & STRATEGY, TECH QUICKIES

4 veelvoorkomende cyberaanvallen (zodat jij ze op tijd herkent)

De grootste cybersecurity-dreiging in 2020? Volgens het Data Breach Investigations Report van Verizon was dat social engineering. Daarbij wordt een medewerker emotioneel gemanipuleerd om bijvoorbeeld vertrouwelijke bedrijfsgegevens te delen.

01.04.21 | TECH QUICKIES

Tech Quickies: Hoe zit het met e-mails van afwezige of ontslagen werknemers?

Je hebt afscheid moeten nemen van één van je werknemers. Altijd een spijtige zaak maar je bedrijf blijft niet stilstaan. Plots krijg je te horen dat één van je klanten een mail heeft gestuurd naar het adres van de voormalige werknemer! Wat mag je al dan niet doen als werkgever met de mailbox van (voormalige) werknemers? Lees wat je rechten en plichten zijn volgens de GDPR wetgeving.