Wellbeing @ work – sporten voor het goede doel

23.07.21 | Pauline De Vos

arrow_forward_ios

Wellbeing @ work – sporten voor het goede doel

Jaar na jaar proberen we ons bij Direct actief in te zetten voor een goed doel dat ons nauw aan het hart ligt. Naar jaarlijkse gewoonte verzamelden we voornamelijk inkomsten via de kerstmarkt van stad Ronse en via donaties voor elke binnengekomen CSAT (customer satisfaction) rating. Dit jaar gooiden we het over een andere boeg, en combineren we ons interne project [email protected] met het platform Onyva, dat bewegen met een doel motiveert.

Ons project [email protected] kwam als winnaar van onze interne Innovation Award uit de bus. Elk jaar mogen collega’s een voorstel indienen dat innovatie brengt binnen Direct, het moet gelinkt zijn aan onze waarden en kan value brengen intern of extern. 3 enthousiaste collega’s die met het meet recente winnende project kwamen, zetten zich in voor nog meer “wellbeing at work”, met focus op 3 pijlers: fysiek welzijn, mentaal welzijn en milieubeleid. Sinds een paar maanden zijn we gestart met aandacht voor fysiek welzijn en het kreeg intussen al vele verschillende vormen.

Op kantoor is er aandacht voor verschillende delen van fysiek welzijn: een correcte houding aan de hand van ergonomisch ge├»nstalleerde werkplaatsen, informatie over de voedingsdriehoek en een gezonde levensstijl dankzij Sabrine van PersonalFit, fruit als tussendoortje en stimulansen om eens recht te staan tijdens het werken. Maar daar bleef het niet bij… Daarnaast organiseren we op wekelijkse basis sportactiviteiten in de breedste zin: squash passeerde al de revue, we verkenden Ronse via de fiets, we gingen zaalvoetballen en er staat zelfs een heuse Direct Container Cup gepland. Je kan onze sportieve avonturen volgen via onze Instagrampagina!

Onyva – Bewegen met een doel


Samen sporten is tegenwoordig niet meer zo evident, dus gingen we op zoek naar een manier om ‘apart maar toch samen’ te bewegen. We kwamen uit bij Onyva, een platform dat medewerker stimuleert om te sporten en zo samen te werken aan een overkoepelende doelstelling. In de spirit van onze core value people, was toegankelijkheid een extra must have, want niet iedereen heeft de tijd of de energie om wekelijks 10 kilometer te lopen of om 4 uren op de fiets te kruipen. Onyva biedt daarop een heel gepaste manier aan de hand van een combinatie van individuele doelstellingen en een groepsdoel.

De individuele doelstellingen worden bepaald door middel van een ‘calibratie periode’, het platform leert je dan kennen, met of zonder je sportieve gewoontes. Na die periode krijg je een persoonlijk doel dat helemaal op jouw maat is. Om het nog leuker te maken kan je elkaar uitdagen voor een duel en kuddos uitdelen. Op 7 dagen van de eindmeet van onze sportieve challenge, hebben we ons gemeenschappelijk doel al behaald en zetten we nog een week in op de individuele doelstellingen.

Bewegen voor het Rode Kruis

Dit jaar doneren we de opbrengst naar het Rode Kruis, afdeling Ronse-Kluisbergen. Daar kunnen ze namelijk echt een nieuwe brancard gebruiken. Dus maakte Direct 3000 euro vrij die we maximaal kunnen doneren voor de aankoop van die nieuwe brancard. Het behalen van het de algemene bedrijfsdoelstelling brengt 1500 euro op en per persoonlijke doelstelling die wordt behaald, gaat er nog eens 50 euro in de pot. Met 30 actieve deelnemers kan dat nog eens 1500 euro opbrengen.

Zullen we die 3000 euro helemaal binnenhalen? Je kan onze sportieve avonturen voor het goede doel en wellbeing volgen via onze Instagrampagina!

Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

14.10.21 | PROTECT AND GROW, SECURITY

Protect and Grow: Secure your Future event

Een cyberaanval kan jouw KMO tonnen geld kosten. Soms zelfs je reputatie. Wil je hackers een stap voor zijn? Wees dan zeker aanwezig!

14.10.21 | EEN DAG UIT HET LEVEN VAN, MICROSOFT

Interesse om zelf de werkplek van de toekomst te ontdekken?

Ontdek de werkplek van de toekomst in onze modern Workplace inspiratiesessie. Een gratis ontbijtsessie bij ons op kantoor.