Tech Quickies: Beschermt Microsoft mijn Microsoft 365 data met back-ups?

14.05.20 | Thomas Mostrey | DIGITAL WORKSPACE, TECH QUICKIES

arrow_forward_ios

Het antwoord is neen. Dit is een veel voorkomende vraag en een algemeen misverstand bij ondernemingen. Als je wil weten waarom dit zo is, lees dan zeker verder in deze nieuwste tech quickies van Direct. We gaan in dit inzicht dieper in op het feit waarom Microsoft jouw data niet continu beschermt en hoe je dit kan oplossen.

Tech Quickies: Beschermt Microsoft mijn Microsoft 365 data met back-ups?

Welke bescherming levert Microsoft 365 mijn onderneming?


Microsoft 365 repliceert je gegevens op meerdere servers om je te beschermen tegen storingen op hardware of onvoorziene incidenten. Let wel op dat dit niet hetzelfde is als een back-up van jouw Microsoft 365 gegevens! Replicatie zoals dit zorgt er enkel voor dat je gegevens altijd beschikbaar zijn, los van de staat waarin de data zich op dat moment kan bevinden. Met andere woorden, stel dat een bestand verwijderd is of corrupt gegaan door een fout in de software repliceert Microsoft 365 dit en ben je deze data kwijt. Er is dus geen manier om deze gegevens snel en makkelijk terug te krijgen. Gelukkig bestaan hiervoor oplossingen zoals de managed back-up van Direct en de gouden 3-2-1 regel.

keyboard_arrow_right Neem een kijkje naar onze klanten!
Welke bescherming levert Microsoft 365 mijn onderneming?

Waarom heb ik een back-up oplossing nodig?

Direct gebruikt een op maat gemaakte back-up oplossing voor Microsoft 365 die ondernemingen de volledige controle geeft over hun data in Microsoft 365. Het helpt jouw onderneming de tijd en moeite drastisch verminderen die nodig zijn voor complete gemoedsrust, wat er ook gebeurt. Enkele andere voordelen van managed back-up:

 • Het risico vermijden van al jouw data op te slaan bij één provider
 • De mogelijkheid om moeiteloos langdurig data bij te houden, zelfs al verwijdert iemand het
 • Een veiligheidsbuffer tussen jouw “live data” en de back-up van jouw onderneming
 • Makkelijk en simpel bestanden en mappen herstellen doorheen alle Microsoft 365 oplossingen
 • Gegarandeerde gemoedsrust en behoud van bedrijfs-(kritische) data

  Ontdek jouw toekomstige digitale strategie in 1 gesprek.  Je e-mailadres wordt niet gedeeld met derden.

  digital workspace, tech quickies

  Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

  14.06.21 | SUPPORT & STRATEGY

  Do’s and Don’ts in Cybersecurity voor KMO’s

  Bij Direct volgen we nauw technologische evoluties op in het MSP landschap. Sedert enkele jaren leggen we onze focus dan ook op Cybersecurity. Hierbij hebben we de omslag gemaakt van “Managed Service Provider”(MSP) naar “Managed Security Service Provider”(MSSP).

  31.05.21 | EEN DAG UIT HET LEVEN VAN, SUPPORT & STRATEGY

  Een dag uit het leven van Benoit, vCIO bij Direct.

  If it ain't broke, don't fix it. De IT’er die zo’n uitspraak in de mond neemt, laat je beter niet binnen in je bedrijf. Want elke rechtgeaarde technoloog weet: IT staat vandaag gelijk aan anticiperen en innoveren, vóór remediëren. “Technologie kan in de huidige context een enorme meerwaarde scheppen om een onderneming naar een hoger niveau te tillen”, weet vCIO Benoit van Direct. “Binnen een organisatie die echt vooruit wil, kan een vCIO wel eens dé missing link zijn.”