Tech Quickies: De 3-2-1 Back-Up

07.05.20 | SUPPORT & STRATEGY, TECH QUICKIES

arrow_forward_ios

De gouden regel voor al jouw data, persoonlijk of voor de onderneming. Verzeker je ervan dat je in elk scenario zeker kan zijn dat jouw data veilig blijft met de 3-2-1 methode. Het is geen perfecte methode, maar het zorgt wel voor gemoedsrust. Wil je meer weten over wat deze methode nu precies inhoudt? Lees dan verder!

Tech Quickies: De 3-2-1 Back-Up

Wat is de 3-2-1 back-up?

Je maakt 3 exacte kopieën van jouw belangrijkste data. Je bewaart deze back-up op minstens 2 verschillende media en ten slotte plaats je 1 kopie “buitenshuis”. Met buitenshuis bedoelen we de cloud of ergens op een harde schijf op je zolder. Houd zeker in je achterhoofd dat dit geen overbodige luxe is. Bij een cyberaanval of algemene faling zal je gelukkig zijn dat je nog over deze back-ups beschikt! Houd er ook rekening mee dat Microsoft 365 niet automatisch back-ups neemt van alle data dus bereid je goed voor met een back-up oplossing.

keyboard_arrow_right Ontdek onze back-up as a Service!

Stap voor stap!

  • Beslis 3 locatie’s en houd rekening dat deze op 3 verschillende locatie’s moeten beschikbaar zijn. Niet op dezelfde computer, hetzelfde mapje op de server of dezelfde harde schijf! Hoe meer verschillende locatie’s je kiest om een back-up op te slaan, hoe beter. Je hoeft hier wel niet mee te overdrijven, 3 is meestal meer dan genoeg.

  • Beslis vervolgens op welke opslagmediums je deze data zal opslaan. Hier is het van groot belang dat je een opslagmedium kiest dat snel te bereiken is, bijvoorbeeld in het geval van een virus. Dit kan een back-up op de harde schijf zelf zijn. Indien dit gecomprimeerd is kan je dan bijvoorbeeld als tweede locatie een mapje op de bedrijfsserver maken met jouw back-up. Een derde locatie moet je als de laatste kans beschouwen. Dit dien je te gebruiken als er bijvoorbeeld een malware-aanval plaatsgevonden heeft binnen je onderneming. Deze data plaats je op een medium dat niet verbonden is met het internet, bijvoorbeeld een USB-stick of losgekoppelde harde schijf.

  • Tot slot zorg je dus voor één medium dat extern opgeslaan is. In het vorige voorbeeld heb ik een USB-stick vermeld maar weet dat er hier ook een simpelere oplossing voor bestaat. We hebben het hier dan over een back-up via de cloud. Dit heeft meerdere voordelen waaronder automatische back-ups, geen fysieke verplaatsingen en razendsnelle reparatietijden zonder downtime. Check zeker eens de mogelijkheden met onze experts!

Ontdek jouw toekomstige digitale strategie in 1 gesprek.Je e-mailadres wordt niet gedeeld met derden.

support & strategy, tech quickies


Praat met onze experts

Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

29.05.20 |

De eerste partners treden toe tot Direct!

Wie zijn de nieuwe partners van Direct en hoe helpen zij Direct elke dag vooruit? Lees waarom Jasmine, Nicolas, Mathias en Sven de sprong genomen hebben om mee te stappen in het succesverhaal van Direct. Ownership is één van de belangrijkste kernwaarden binnen Direct, we zijn dan ook super enthousiast om iedereen voor te stellen!

14.05.20 | DIGITAL WORKSPACE, TECH QUICKIES

Tech Quickies: Beschermt Microsoft mijn Microsoft 365 data met back-ups?

Het antwoord is neen. Dit is een veel voorkomende vraag en een algemeen misverstand bij ondernemingen. Als je wil weten waarom dit zo is, lees dan zeker verder in deze nieuwste tech quickies van Direct. We gaan in dit inzicht dieper in op het feit waarom Microsoft jouw data niet continu beschermt en hoe je dit kan oplossen.