Tech Quickies: Microsoft Teams, pas je achtergrond aan en bel met 9 personen in beeld!

23.04.20 | DIGITAL WORKSPACE, MICROSOFT, TECH QUICKIES

arrow_forward_ios

Je kent het wel als je van thuis werkt. Daar zit je dan in je pyjamabroek, een geweldige bad hair day en het speelgoed van je kinderen die achter je liggen te slingeren en plots... Een videocall van je baas met negen andere personen. Paniek begint zich op te stapelen. Twee van de drie zaken kan Microsoft Teams niet oplossen, maar vanaf nu kan je wel je achtergrond aanpassen en zoveel meer! Ontdek het in de nieuwste Tech Quickies van Direct.

Tech Quickies: Microsoft Teams, pas je achtergrond aan en bel met 9 personen in beeld!

Pas je achtergrond aan in Microsoft Teams. 

Bij veel mensen is de living of slaapkamer de achtergrond tijdens een videoconferentie. Maar vanaf heden hoeft dat niet meer. Zin om een dagje te bellen vanuit een tropisch regenwoud of misschien vanuit een middeleeuws kasteel? We vertellen je even hoe het moet in Microsoft Teams

  • Neem deel aan of start een videocall; 
  • Ga met je muis over het scherm naar de taakbalk onderaan het beeld; 
  • Klik op het icoontje met drie bolletjes; 
  • Selecteer “Toon achtergrondeffecten”; 
  • Klik op één van de achtergronden, et voila, je belt nu vanuit deze locatie! 

Bel met negen personen in beeld. 

Tot voor kort was het maximum aantal personen in beeld maar 4 personen tijdens grote videocalls. Daar zat je dan een vrijmibo te vieren via Microsoft Teams en amper 4 mensen van het volledige bedrijf staan in de spotlight. Vanaf nu is dat aantal omhooggetrokken naar 9 personen. Meer kans dus voor jou om jouw nieuwe achtergrondlocatie te showen aan je collega’s. Het maakt het ook makkelijker om het persoonlijke contact hoog te houden binnen je team, wanneer je nu niet enkel elkaar hoort, maar iedereen ook gewoon ziet. 

keyboard_arrow_right Ik wil mijn Microsoft Teams gebruik optimaliseren!

Microsoft Whiteboard, beschikbaar voor iedereen. 

Een leuke, productieve nieuwe tool die jouw volgende brainstormsessies zoveel waardevoller zal maken. Werk nu in real time samen met alle deelnemers op een gedeeld whiteboard tijdens een videoconferentie. Microsoft Whiteboard is een digitaal canvas waarop deelnemers van vergaderingen rechtstreeks kunnen samenwerken. Teken, doodle of ontwerp uitgebreide plannen of schets korte ideeën. Het vervangt een fysiek whiteboard door een canvas dat je niet opnieuw hoeft te maken. Het slaat zichzelf automatisch op in de cloud en zelfs na de vergadering blijft het makkelijk raadpleegbaar. Zo kan iedereen actief deelnemen aan de Microsoft Teams meetings. 

Ontdek jouw toekomstige digitale strategie in 1 gesprek.Je e-mailadres wordt niet gedeeld met derden.

digital workspace, microsoft, tech quickies

Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

30.07.20 | SUPPORT & STRATEGY

Zes hapklare stukken advies om je onderneming stabiel te houden tijdens corona.

We blijven opereren in een dagelijks veranderende situatie. Niet alleen op persoonlijk maar ook professioneel vlak is het héél moeilijk om een toekomstbeeld in te schatten. Het is daarom de dag van vandaag belangrijker dan ooit om stabiliteit en continuïteit te kunnen garanderen. Binnen de organisatie en daarbuiten, voor je medewerkers, klanten en leveranciers. Bij Direct willen we je daar graag bij helpen. Neem daarom zeker eens een kijkje naar deze zes hapklare stukken advies die je kan meenemen in deze onzekere tijden.

11.06.20 | CLOUD SERVICES

Direct investeert € 500.000,00 in Cloud innovatie.

Direct zet sterk in op continuïteit en groei in 2020. Het verwelkomen van onze eerste partners en een Trends Gazelle nominatie zijn daar mooie voorbeelden van! Nu gaan we nog een stapje verder met een mooie investering in onze hybride cloud! Met de steun van Vlaio verstevigen we de brug tussen onze private en Microsoft's publieke Cloud platform Azure.