Tech Quickies: Private, hybride en publieke cloud in een notendop.

30.03.20 | CLOUD SERVICES, MICROSOFT, TECH QUICKIES

arrow_forward_ios

Om de Cloud volledig te begrijpen heb je heel wat kennis en ervaring nodig. Zelfs dan veranderen er wekelijks en soms zelfs dagelijks aspecten die veiligheid, schaalbaarheid of productiviteit omvatten. Om nog maar te beginnen duiken in het gegeven cloud is het belangrijk om bij de basis, naast het begrip cloud, te beginnen. Welke soorten cloud-infrastructuur kunnen bedrijven nu juist gebruiken?

Tech Quickies: Private, hybride en publieke cloud in een notendop.

Private cloud, je eigen privéomgeving. 

Private cloud, het zit hem al in de naam. Je onderneming beschikt over een eigen private omgeving die enkel kan gebruikt worden door de organisatie. Dit kan fysiek op een locatie staan, denk dan maar aan een lokaal datacenter. Het is ook mogelijk om dit bij een onafhankelijke serviceprovider te hosten. Zij plaatsen dan jouw private cloud in hun datacenter. Deze manier van werken gebruikt voornamelijk overheidsinstanties of financiële instellingen. Zij beschikken over heel bedrijfskritieke activiteiten waar deze organisaties meer controle over nodig hebben.

De drie grote voordelen zijn flexibiliteit, eigen beheer van data en een verhoogde schaalbaarheid indien men beschikt over de technische en financiële middelen. In conclusie, je doet alle investeringen en onderhoud zelf, maar je bent er wel zelf eigenaar van. 

Publieke cloud, een gedeelde omgeving.  

De publieke cloud, zoals Microsoft Azure, noemt men soms ook de openbare cloud. Dit is de meest voorkomende vorm van cloud-implementaties bij ondernemingen. Het is de meest voor de hand liggende methode om jouw webmail, applicaties en opslag te digitaliseren. Jijzelf, als onderneming, hoeft helemaal niet te investeren in de grote aankoopkost van hardware, software en energiekosten. Deze omgevingen bevinden zich wel altijd in gedeelde datacenters. Dat betekent dat jouw data uiteraard allemaal privé staan, maar je deelt je hardware en netwerk met andere organisaties.

Er zijn meer voordelen verbonden aan de publieke cloud voor kleine tot middelgrote bedrijven, namelijk; lagere kost, geen onderhoud, onbeperkte schaalbaarheid en een gegarandeerde betrouwbaarheid. In conclusie, je betaalt enkel voor de resources die je gebruikt en hoeft geen upfront-kost te maken. 

keyboard_arrow_right Wat is het beste voor mijn onderneming?

Hybride cloud, van twee walletjes eten.  

Een hybride cloud levert je een combinatie van de twee onafhankelijke cloud-infrastructuren. Hierbij kan je de voordelen van beide infrastructuren combineren en zo de best mogelijke kosten-batenoplossing vinden die logisch is voor jouw onderneming. Hoewel dit vaak een complex traject omvat, kunnen wij daar wel een handje bij helpen. Stuur onze experts dus gerust een berichtje. Het voornaamste gegeven van een hybride cloud is dat ondernemingen hun bedrijfskritieke data, zoals bijvoorbeeld personeelsgegevens of machineontwerpen, in hun private cloud houden. De applicaties zoals webmail en algemene dataopslag kunnen dan naar de publieke cloud, gezien daar schaalbaarheid en lagere kosten meer voor de hand liggen.

De grote voordelen zijn dus: gestroomlijnde migratie, kostenoptimalisatie en veiligheid. In conclusie, de meest voor de hand liggende oplossing voor de meeste ondernemingen met bedrijfskritieke data die hun kosten willen optimaliseren.  

Ontdek jouw toekomstige digitale strategie in 1 gesprek.Je e-mailadres wordt niet gedeeld met derden.

cloud services, microsoft, tech quickies


Praat met onze experts

Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

29.05.20 |

De eerste partners treden toe tot Direct!

Wie zijn de nieuwe partners van Direct en hoe helpen zij Direct elke dag vooruit? Lees waarom Jasmine, Nicolas, Mathias en Sven de sprong genomen hebben om mee te stappen in het succesverhaal van Direct. Ownership is één van de belangrijkste kernwaarden binnen Direct, we zijn dan ook super enthousiast om iedereen voor te stellen!

14.05.20 | DIGITAL WORKSPACE, TECH QUICKIES

Tech Quickies: Beschermt Microsoft mijn Microsoft 365 data met back-ups?

Het antwoord is neen. Dit is een veel voorkomende vraag en een algemeen misverstand bij ondernemingen. Als je wil weten waarom dit zo is, lees dan zeker verder in deze nieuwste tech quickies van Direct. We gaan in dit inzicht dieper in op het feit waarom Microsoft jouw data niet continu beschermt en hoe je dit kan oplossen.