Tech Quickies: Skype for Business vervalt, faseer nu naar Microsoft Teams!

13.04.20 | DIGITAL WORKSPACE, MICROSOFT, TECH QUICKIES

arrow_forward_ios

De datum 31 juli 2021 zegt je waarschijnlijk niet enorm veel, tenzij het per toeval je verjaardag of trouwjubileum is. Maar dit terzijde, als je nog Skype gebruikt, noteer je deze datum best in je agenda. Skype for Business zal niet meer bestaan na 31 juli en zal volledig vervangen worden door Microsoft Teams. Bereid je dus voor!

Tech Quickies: Skype for Business vervalt, faseer nu naar Microsoft Teams!

Wat moet ik doen?

Microsoft geeft je geruime tijd om voorbereidingen te treffen voor de omschakeling. Op zich hoef je niet veel te doen, in theorie. Skype for Business zal integreren in Microsoft Teams en de talloze bijbehorende mogelijkheden. Denk daarbij aan integraties met andere Microsoft-oplossingen zoals Word, PowerBI en SharePoint. Deze omschakeling is ook een standaard onderdeel van jouw Microsoft-licentie en vraagt dus geen extra investering. Dat is goed nieuws en daarmee is de kous wel af denk je? Jammer genoeg niet. Gezien Microsoft Teams zoveel meer is dan enkel bellen en chatten, zullen jouw eindgebruikers moeite hebben met de overschakeling.  

Hoe bereid ik me voor?

Als je nu nog Skype for Business gebruikt, raden we deze ondernemingen altijd aan om gefaseerd en gecontroleerd door te groeien naar Microsoft Teams. Een voorzichtige en gecontroleerde uitrol is iets wat we vaker doen en leidt altijd tot goede resultaten. Begin daarbij van departement tot departement, locatie per locatie. Een bijkomend belangrijk voordeel van een succesvolle Microsoft Teams implementatie is dat je een enorme boost in productiviteit ziet. Dit komt door de unieke manier waarop Microsoft Teams het gebruik van andere Microsoft productiviteitstools stimuleert. Neem gerust contact op met onze expert om een aanpak samen te stellen. 

keyboard_arrow_right Download het framework voor een succesvolle integratie!

Microsoft Teams is de ultieme productiviteitstool!

Microsoft Teams zorgt op het einde van de rit voor de meest gestroomlijnde manier om communicatie, samenwerking en veiligheid te optimaliseren. Het voelt allemaal heel natuurlijk aan. Je creëert eenvoudig groepjes, stuurt berichtjes of werkt samen aan documenten voor een project in real time. De vertrouwelijke chat- en belfuncties zijn ook geoptimaliseerd voor de nieuwe telewerkers onder ons en werken nu moeiteloos op elk toestel. Dit alles in één programma. Je hoeft dus niet meer tientallen verschillende vensters te openen en documenten rond te sturen via mail.  

Ontdek jouw toekomstige digitale strategie in 1 gesprek.Je e-mailadres wordt niet gedeeld met derden.

digital workspace, microsoft, tech quickies


Praat met onze experts

Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

29.05.20 |

De eerste partners treden toe tot Direct!

Wie zijn de nieuwe partners van Direct en hoe helpen zij Direct elke dag vooruit? Lees waarom Jasmine, Nicolas, Mathias en Sven de sprong genomen hebben om mee te stappen in het succesverhaal van Direct. Ownership is één van de belangrijkste kernwaarden binnen Direct, we zijn dan ook super enthousiast om iedereen voor te stellen!

14.05.20 | DIGITAL WORKSPACE, TECH QUICKIES

Tech Quickies: Beschermt Microsoft mijn Microsoft 365 data met back-ups?

Het antwoord is neen. Dit is een veel voorkomende vraag en een algemeen misverstand bij ondernemingen. Als je wil weten waarom dit zo is, lees dan zeker verder in deze nieuwste tech quickies van Direct. We gaan in dit inzicht dieper in op het feit waarom Microsoft jouw data niet continu beschermt en hoe je dit kan oplossen.