Tech Quickies: Skype for Business vervalt, faseer nu naar Microsoft Teams!

13.04.20 | Thomas Mostrey | DIGITAL WORKSPACE, MICROSOFT, TECH QUICKIES

arrow_forward_ios

De datum 31 juli 2021 zegt je waarschijnlijk niet enorm veel, tenzij het per toeval je verjaardag of trouwjubileum is. Maar dit terzijde, als je nog Skype gebruikt, noteer je deze datum best in je agenda. Skype for Business zal niet meer bestaan na 31 juli en zal volledig vervangen worden door Microsoft Teams. Bereid je dus voor!

Tech Quickies: Skype for Business vervalt, faseer nu naar Microsoft Teams!

Wat moet ik doen?

Microsoft geeft je geruime tijd om voorbereidingen te treffen voor de omschakeling. Op zich hoef je niet veel te doen, in theorie. Skype for Business zal integreren in Microsoft Teams en de talloze bijbehorende mogelijkheden. Denk daarbij aan integraties met andere Microsoft-oplossingen zoals Word, PowerBI en SharePoint. Deze omschakeling is ook een standaard onderdeel van jouw Microsoft-licentie en vraagt dus geen extra investering. Dat is goed nieuws en daarmee is de kous wel af denk je? Jammer genoeg niet. Gezien Microsoft Teams zoveel meer is dan enkel bellen en chatten, zullen jouw eindgebruikers moeite hebben met de overschakeling.  

Hoe bereid ik me voor?

Als je nu nog Skype for Business gebruikt, raden we deze ondernemingen altijd aan om gefaseerd en gecontroleerd door te groeien naar Microsoft Teams. Een voorzichtige en gecontroleerde uitrol is iets wat we vaker doen en leidt altijd tot goede resultaten. Begin daarbij van departement tot departement, locatie per locatie. Een bijkomend belangrijk voordeel van een succesvolle Microsoft Teams implementatie is dat je een enorme boost in productiviteit ziet. Dit komt door de unieke manier waarop Microsoft Teams het gebruik van andere Microsoft productiviteitstools stimuleert. Neem gerust contact op met onze expert om een aanpak samen te stellen. 

keyboard_arrow_right Download het framework voor een succesvolle integratie!

Microsoft Teams is de ultieme productiviteitstool!

Microsoft Teams zorgt op het einde van de rit voor de meest gestroomlijnde manier om communicatie, samenwerking en veiligheid te optimaliseren. Het voelt allemaal heel natuurlijk aan. Je creëert eenvoudig groepjes, stuurt berichtjes of werkt samen aan documenten voor een project in real time. De vertrouwelijke chat- en belfuncties zijn ook geoptimaliseerd voor de nieuwe telewerkers onder ons en werken nu moeiteloos op elk toestel. Dit alles in één programma. Je hoeft dus niet meer tientallen verschillende vensters te openen en documenten rond te sturen via mail.  

  Ontdek jouw toekomstige digitale strategie in 1 gesprek.  Je e-mailadres wordt niet gedeeld met derden.

  digital workspace, microsoft, tech quickies

  Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

  14.01.21 | SUPPORT & STRATEGY

  Niet gehackt worden in 2021? 5 best practices voor een sterk wachtwoord

  Ah, zwakke wachtwoorden. We hebben ons er allemaal wel al eens schuldig aan gemaakt. En dan bedoelen we wachtwoorden als: • 123456 • 000000 • wachtwoord • azerty • insert de naam van je huisdier

  06.12.20 | SUPPORT & STRATEGY

  Sensibiliseer werknemers met dit voorbeeld van een phishing aanval.

  Dit is een voorbeeld van een phishing aanval. Dergelijke aanvallen zijn altijd persoonlijk gericht op een select aantal medewerkers binnen de onderneming. Het is dus belangrijk dat iedereen binnen de onderneming dergelijke aanvallen kan herkennen en melden. Daarom levert Direct je dit praktijkvoorbeeld aan die kan gebruikt worden om jouw onderneming en medewerkers te sensibiliseren.