Tech Quickies: Wat doet een vCIO?

16.03.20 | SUPPORT & STRATEGY, TECH QUICKIES

arrow_forward_ios

Bij Direct zijn we, terecht, trots op onze vCIO’s. Dagdagelijks helpen zij ondernemingen en organisaties naar het volgende niveau van maturiteit in ondernemen. We hebben wel al eens horen waaien dat het wat onduidelijk is wat ze nu precies echt doen. In deze Tech Quickies leggen we uit hoe jij nu precies waarde haalt uit een toegewijde vCIO.

Tech Quickies: Wat doet een vCIO?

Waarom een vCIO? 

Een toegewijde CIO met kennis van de markt, de laatste technologische ontwikkelingen en expertise binnen tientallen soortgelijke bedrijven is een moeilijk profiel. Een dergelijk profiel binnen de gemiddelde KMO aanwerven is vaak een grote kost die niet altijd te verantwoorden valt. Logischerwijs gaan meer en meer bedrijven beroep doen op een vCIO oftewel virtuele CIO. Hierbij huur je een CIO in voor (on)bepaalde tijd of projecten en bespaar je op rekrutering, training en hoge loonkosten. In ruil daarvoor krijg je toegang tot het profiel, dat we eerder beschreven, dat zich garant stelt om jouw kosten verder te stroomlijnen. Een vCIO probeert zo binnen je organisatie alles schaalbaar en lucratiever te maken op vlak van IT.  

Hieronder delen we vier concrete methoden hoe een vCIO 
jouw organisatie kan ondersteunen. 

keyboard_arrow_right Boek meteen een moment in met onze vCIO!

1. Outsource de zorgen. 

De rol van een IT-manager is een belangrijke rol, maar ook een heel specifieke rol. Er is veel kennis nodig en één persoon kan vaak geen expert zijn op cloud-, cybersecurity en digitale ontwikkelingen. Het outsourcen van één of meerdere van deze verantwoordelijkheden zorgt voor volledige gemoedsrust. Je haalt de expertise binnen van een team dat zich dag in dag uit verdiept in deze complexe materie. Met een vCIO beschik je ook over één centrale contactpersoon die je mee kan nemen in managementmeetings. Hij neemt de ervaring en expertise mee van soortgelijke bedrijven, zodat jij weet dat je onderneming bezig is zoals de beste. 

2. Een IT-infrastructuur op maat.  

Een stabiele, performante en schaalbare IT-infrastructuur is essentieel voor een onderneming. Zonder een uitgebreide en duidelijke strategie wordt het al snel ingewikkeld als de onderneming begint te groeien of als je geconfronteerd wordt met situaties zoals een lockdown. Een dergelijke strategie is voor veel ondernemingen en IT-managers nogal onduidelijk terrein. Hierbij kan een vCIO een grote hulp zijn. Een schaalbaar IT-netwerk en infrastructuur binnen budget en volgens de best-in-class parameters is geen utopie meer met behulp van een vCIO.  

3. Verzeker je van optimale cyber- en dataveiligheid. 

Een optimale cyberveiligheid en bijhorend toekomstplan is de afgelopen maanden/jaren enorm gestegen op de lijst van prioriteiten binnen een onderneming. Er zijn voorbeelden genoeg hiervan in de media waarom dit zo is. Het probleem met cyberdreigingen en veiligheidsinbreuken is dat dit wekelijks evolueert. Expertise en gemoedsrust vragen dus enorme investeringen. In het geval van een vCIO ben je gegarandeerd van de kennis van de achterliggende Managed Service Provider. Je kan dus op beide oren slapen, omdat je organisatie beschikt over een vCIO die zich hierover ontfermt. 

4. Implementatie en optimalisatie van nieuwe technologieën.  

Misschien beschikt je onderneming al over Microsoft 365? Stel jezelf dan even de volgende vraag: “Gebruiken wij al deze oplossingen wel ten volste?” Veel ondernemingen antwoorden met: “Weet ik niet”. Een vCIO zorgt voor de gestroomlijnde implementatie, adoptie en algemeen nut van nieuwe technologieën. Alles verloopt via afgesproken proactieve plannen, die de doelen van jouw organisatie voor ogen hebben. De coördinatie en het beheer van benodigde updates, adoptietrajecten en uiteraard het beheer van een vooropgesteld budget. Jouw vCIO ontfermt zich over dit alles en zoveel meer om te zorgen dat je op alle vakjes “optimaal” kan aantikken bij een technologisch assessment.  

keyboard_arrow_right Ontmoet jouw toekomstige vCIO!
4. Implementatie en optimalisatie van nieuwe technologieën.  

Ontdek jouw toekomstige digitale strategie in 1 gesprek.Je e-mailadres wordt niet gedeeld met derden.

support & strategy, tech quickies


Praat met onze experts

Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

29.05.20 |

De eerste partners treden toe tot Direct!

Wie zijn de nieuwe partners van Direct en hoe helpen zij Direct elke dag vooruit? Lees waarom Jasmine, Nicolas, Mathias en Sven de sprong genomen hebben om mee te stappen in het succesverhaal van Direct. Ownership is één van de belangrijkste kernwaarden binnen Direct, we zijn dan ook super enthousiast om iedereen voor te stellen!

14.05.20 | DIGITAL WORKSPACE, TECH QUICKIES

Tech Quickies: Beschermt Microsoft mijn Microsoft 365 data met back-ups?

Het antwoord is neen. Dit is een veel voorkomende vraag en een algemeen misverstand bij ondernemingen. Als je wil weten waarom dit zo is, lees dan zeker verder in deze nieuwste tech quickies van Direct. We gaan in dit inzicht dieper in op het feit waarom Microsoft jouw data niet continu beschermt en hoe je dit kan oplossen.