Thuiswerken: Hoe doe ik dat productief? Nog meer tips voor de moderne werknemer.

09.03.20 | DIGITAL WORKSPACE

arrow_forward_ios

In onze vorige blog post kon je lezen wat de impact was van het COVID-19 virus op ondernemingen. We toonden aan hoe werknemers die thuis moeten werken dit zo productief mogelijk kunnen doen. Versterkt door technologie zoals Office 365 die het leven van thuiswerkers makkelijk maakt verhogen deze tips de productiviteit nog meer. Op deze manier laten we samen thuiswerk productief, veilig en plezant verlopen.

Thuiswerken: Hoe doe ik dat productief?               Nog meer tips voor de moderne werknemer.

Dit is het tweede deel van een serie tips om thuiswerken te optimaliseren.
Ontdek deel één hier of download ons eBook.

Tip 6: Zorg voor een tweede werkplek.

Ik begrijp het, een tweede werkplek? Hoeveel bureaus denk je wel dat ik heb? Neen, we bedoelen niet dat je opnieuw een volledige hoek moet inrichten als werkplek, maar eerder een kort alternatief. Als werknemer in een kantoor beweeg je doorheen de dag veel. Zorg dus dat je dit ook aanhoudt als je van thuis werkt. Doe eens een telefoontje vanuit de tuin, schrijf eens die e-mail vanaf het aanrecht. Afwisseling is belangrijk en zorgt dat je even mentale afwisseling hebt. Dit is zeker belangrijk als je voor een langere periode van thuis uit werkt.

Tip 7: Zorg voor gezonde snacks & drankjes.

Elk kantoor beschikt over koffie, koekjes en snacks. Zorg er dan ook voor dat je dit thuis ook liggen hebt. Je hebt de luxe om van thuis uit te werken, dus maak dan ook gebruik van de extra motivatie booster om eens een koffie te drinken uit je favoriete tas, of misschien een vers fruitslaatje te maken en ervan te genieten tijdens de wekelijkse virtuele bedrijfsmeeting. Let er wel op dat ze wat gezond zijn, bij thuiswerken heb je automatisch minder beweging.

Tip 8: Schakel sociale media uit.

Sociale media is zodanig ontworpen om je zo lang mogelijk op de website te houden. Zoals je zelf wel kan afleiden heeft dit een grote impact op je productiviteit. Houd je er dus aan vast om tijdens de werkuren niet op sociale media te gaan. Of enkel tijdens de pauzes, want ja, die moet je ook blijven houden. Nu kan je die wel gewoon nemen in de zetel in plaats van aan de waterkoeler.

Tip 9: Blijf gewoon lunch eten.

Als je van thuis uit werkt is het veel moeilijker om de switch te maken van werken naar pauze en vice versa. Blijf dus zeker je lunchpauze aanhouden. Neem je een uur pauze elke werkdag? Neem die dan thuis ook. Het zorgt voor een perfect moment om even zen te worden en je klaar te stomen voor een productieve namiddag. Neem misschien de opportuniteit om vers te koken tijdens dit uurtje?

Tip 10: Stop met werken.

Wanneer je werkdag erop zit, zit je werkdag er ook echt op. Stuur een berichtje op Microsoft Teams dat je ermee stopt voor vandaag, sluit alles af en leg je werkplek klaar voor de volgende dag. Hierna kan je je “kantoor” verlaten met een gerust hart en klaar voor een productieve dag morgen. Perfect moment om de tijd die je uitspaart tijdens het pendelen om te wisselen in een uurtje sport.

Heeft je onderneming de digitale werkplek
nog niet ontdekt?

Twijfelt je onderneming nog over het implementeren van Office 365?
Neem dan zeker een kijkje in ons gratis eBook.

digital workspace


Praat met onze experts

Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

11.03.20 | DIGITAL WORKSPACE, MICROSOFT

Verzeker je onderneming van continuïteit tijdens tijden van quarantaine.

Terwijl COVID-19 rake klappen blijft gooien op de beurs beginnen bedrijfsleiders naar alternatieven te zoeken. Werknemers zijn onzeker, de vrees voor besmetting is reëler aan het worden met de dag en noodplannen dienen ad hoc opgesteld te worden om een interne epidemie tegen te gaan. In deze blog leer je hoe Microsoft Teams ervoor kan zorgen dat jouw onderneming zo weinig mogelijk impact ervaart.

02.03.20 | DIGITAL WORKSPACE

Thuiswerken: Hoe doe ik dat productief? Vijf tips voor de moderne werknemer.

Met de verspreiding van het COVID-19 virus werken meer en meer mensen van thuis uit. Dankzij de Modern Workplace is dit technologisch perfect doenbaar en beter nog, het is zelfs productiever en veiliger dan ooit. Jammer genoeg doet de technologie niet al het werk. Als werknemer zijn er ook grote aanpassingen in je dagdagelijks werk. Als onderneming die helpt om mensen productief van thuis te laten werken, delen we graag enkele inzichten. Zo verloopt thuiswerken productief, veilig en plezant.