Thuiswerken: Hoe doe ik dat productief? Vijf tips voor de moderne werknemer.

02.03.20 | DIGITAL WORKSPACE

arrow_forward_ios

Met de verspreiding van het COVID-19 virus werken meer en meer mensen van thuis uit. Dankzij de Modern Workplace is dit technologisch perfect doenbaar en beter nog, het is zelfs productiever en veiliger dan ooit. Jammer genoeg doet de technologie niet al het werk. Als werknemer zijn er ook grote aanpassingen in je dagdagelijks werk. Als onderneming die helpt om mensen productief van thuis te laten werken, delen we graag enkele inzichten. Zo verloopt thuiswerken productief, veilig en plezant.

Thuiswerken: Hoe doe ik dat productief?               Vijf tips voor de moderne werknemer.

Dit is het eerste deel van een serie tips om thuiswerken te optimaliseren.
Ontdek deel twee hier of download ons eBook.

Tip 1: Blijf in je ritme.

Er verandert niets integraal aan je ritme als je van thuis werkt. Je blijft de taken uitvoeren die je elke dag al uitvoert. Enkel de locatie is veranderd. Belangrijk is dus dat je het ritme aanhoudt die je op een doordeweekse dag had. Sta je altijd op om 6 uur 30? Blijf dit dan doen, ook al werk je van thuis. Eet je altijd je middaglunch samen met de collega’s rond 12 uur 30? Jazeker, dan blijf je dit ook best aanhouden en haal je de boterhammetjes boven om 12 uur 30. Een vast ritme zorgt ervoor dat je lichaam in balans blijft.

Tip 2: Blijf je professioneel kleden.

Een langere tijd van thuis werken zal je normaliter in de verleiding brengen om eens een dag in je pyjama te werken. Het is je goede recht, maar het zal onrechtstreeks een grote impact hebben op je productiviteit! Klinkt vreemd? Begrijpelijk, maar het is nochtans redelijk logisch. Als je gewend bent om je elke ochtend in een hemdje te hijsen en naar kantoor te vertrekken gebeurt er iets. Je lichaam verandert van “ik maak me klaar om te vertrekken” naar “tijd om de dag te beginnen en productief te zijn”. Kom dus niet in de verleiding en blijf je professioneel kleden. Het voorkomt ook chaos als je ad-hoc een teleconferentie moet bijwonen.

Tip 3: Blijf pendelen naar je werk.

Neen, we bedoelen niet dat je gewoon naar je werk moet pendelen en terug. Wat we bedoelen is veel logischer. Als je gewend bent om een uur te reizen naar je werk elke ochtend, blijf je dit aanhouden. In de ochtend ga je dan gewoon een uurtje wandelen met de hond, gebruik je het uurtje om even het huis wat op te kuisen of een mandje strijk erdoor te duwen. Het loopt samen met de tip van in je ritme te blijven. Zo geef je je lichaam dat uurtje om zichzelf klaar te maken voor de mindset om te werken.

Tip 4: Scheid je bureau af van de leefruimte.

Een grote uitdaging bij thuiswerken is het gevoel dat je moet creëren om in een professionele mindset te geraken. Op kantoor wandel je door een omgeving die gevuld is met bureaus, vergaderruimtes en druk werkende collega’s. Bij je thuis staat een zetel, een tv en een huisdier dat rond staat te hollen. Belangrijk dus dat je een ruimte toewijdt bij je thuis aan je job. Heb je geen kamer die je kan inrichten als bureau? Geen probleem, gebruik dan een specifieke hoek of tafel als bureau. Deze plaats gebruik je enkel als je van thuis werkt en niet voor andere zaken. Blijf je ook vasthouden aan een goede ergonomie. Investeren in een goede ondersteuning voor je rug is nooit nadelig.

Tip 5: Houd je werkplek proper.

 Je werkplek is breder dan je bureau alleen. Rommel die rondslingert rondom de plaats waar je moet focussen op je job heeft impact op je focus en productiviteit. Ruim even op en zorg dat je in een propere werkplek je taken kan verder blijven zetten. Dit heeft enorm veel impact en is een kleintje om uit te voeren. Houd de werkplek dus proper en open alle gordijnen.

Heeft je onderneming de digitale werkplek
nog niet ontdekt?

Twijfelt je onderneming nog over het implementeren van Office 365?
Neem dan zeker een kijkje in ons gratis eBook.

digital workspace


Praat met onze experts

Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

11.03.20 | DIGITAL WORKSPACE, MICROSOFT

Verzeker je onderneming van continuïteit tijdens tijden van quarantaine.

Terwijl COVID-19 rake klappen blijft gooien op de beurs beginnen bedrijfsleiders naar alternatieven te zoeken. Werknemers zijn onzeker, de vrees voor besmetting is reëler aan het worden met de dag en noodplannen dienen ad hoc opgesteld te worden om een interne epidemie tegen te gaan. In deze blog leer je hoe Microsoft Teams ervoor kan zorgen dat jouw onderneming zo weinig mogelijk impact ervaart.

09.03.20 | DIGITAL WORKSPACE

Thuiswerken: Hoe doe ik dat productief? Nog meer tips voor de moderne werknemer.

In onze vorige blog post kon je lezen wat de impact was van het COVID-19 virus op ondernemingen. We toonden aan hoe werknemers die thuis moeten werken dit zo productief mogelijk kunnen doen. Versterkt door technologie zoals Office 365 die het leven van thuiswerkers makkelijk maakt verhogen deze tips de productiviteit nog meer. Op deze manier laten we samen thuiswerk productief, veilig en plezant verlopen.