Veilig videobellen? 5 tips

19.04.21 | Thomas Mostrey | DIGITAL WORKSPACE, SUPPORT & STRATEGY

arrow_forward_ios

Wie had gedacht dat we met z’n allen ooit zoveel zouden videocallen? Niemand. Tot de coronacrisis toesloeg en ons dwong tot thuiswerk. Plots was het gedaan met meetings in persoon en werd video het enige veilige alternatief. En voor velen van ons is het dat nu nog steeds.

Veilig videobellen? 5 tips

Maar videomeetings zijn niet zonder risico. En dan bedoelen we niet het risico van gênante voorvallen, maar van hackers. Want die kunnen binnensluipen, meeluisteren en je meeting zelfs opnemen. Of ze crashen je call om racistische onzin uit te kramen, luide muziek af te spelen of heel vals te zingen (‘Zoom bombings ’ heet dat, al gaat het vaak eerder om trolls dan doorgewinterde hackers).


Wil jij op veilig spelen bij een videocall voor werk? Hou dan rekening met deze vijf tips. Universeel geldig voor alle videocall-kanalen, van Zoom tot Microsoft Teams.

1. Let op met wat je zegt

Of met wat je schrijft in de chat. Als je geen persoonlijke informatie of gevoelige bedrijfsgegevens deelt, kan een meeluisterende hacker die ook niet meepikken.

Plaats de link dus niet op sociale media, websites of andere publieke virtuele ruimtes.

3. Stel een wachtwoord in

4. Creëer een waiting room

Een waiting room is een virtuele lobby waar genodigden eerst aankomen. De host van de videocall laat hen vervolgens binnen (of niet, bij een louche onbekende).

5. Maak opnemen onmogelijk

Behalve dan voor de host. Zo weet je zeker dat er na de call niemand vertrekt met de opnames van een gevoelig gesprek.

digital workspace, support & strategy

Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

14.06.21 | SUPPORT & STRATEGY

Do’s and Don’ts in Cybersecurity voor KMO’s

Bij Direct volgen we nauw technologische evoluties op in het MSP landschap. Sedert enkele jaren leggen we onze focus dan ook op Cybersecurity. Hierbij hebben we de omslag gemaakt van “Managed Service Provider”(MSP) naar “Managed Security Service Provider”(MSSP).

31.05.21 | EEN DAG UIT HET LEVEN VAN, SUPPORT & STRATEGY

Een dag uit het leven van Benoit, vCIO bij Direct.

If it ain't broke, don't fix it. De IT’er die zo’n uitspraak in de mond neemt, laat je beter niet binnen in je bedrijf. Want elke rechtgeaarde technoloog weet: IT staat vandaag gelijk aan anticiperen en innoveren, vóór remediëren. “Technologie kan in de huidige context een enorme meerwaarde scheppen om een onderneming naar een hoger niveau te tillen”, weet vCIO Benoit van Direct. “Binnen een organisatie die echt vooruit wil, kan een vCIO wel eens dé missing link zijn.”