Méér dan een ticketje oplossen

Ons team van service en strategie consultants helpt je om de ambities van je onderneming waar te maken.

10 min
gemiddelde ticket
plan tijd
2 uur
gemiddelde tijd tot
oplossing
98 %
klanten
tevredenheid

Jouw ervaren service desk experten

Ons drietalig service desk team van Microsoft gecertificeerde engineers is klaar om uw mails, telefoons of chatberichten te beantwoorden.

We hanteren strenge Service Level Agreements om een snelle, kwaliteitsvolle service te garanderen.

Ons klantenportaal geeft je een overzicht van je tickets, projecten en facturen. Met onze managed service desk formule, een vaste prijs per maand per gebruiker, krijg je complete transparantie en controle over je IT budget.

keyboard_arrow_right Meer over onze managed aanpak

Krijg toegang tot een ervaringspool

Het adopteren van een nieuwe oplossing of nieuwe technologie loopt niet altijd van een leien dakje. Onze experten geven je gebruikers de nodige begeleiding en training om aan de slag te gaan. Ontdek daarnaast onze succesvolle implementatietrajecten voor O365.

Technology scorecard
Continuïteit
Schaalbaarheid
Compliancy
Productiviteit

Strategische advies, elegant verpakt

Onze vCIO dienst geeft je toegang tot een strategische consultant die meedenkt met je onderneming. We tillen je organisatie naar een hogere operationele maturiteit. Het unieke aan deze service is dat je kunt genieten van de expertise van een fulltime CIO voor een fractie van de prijs. Zo heb je niet alleen een team van toegewijde experts tot je beschikking voor migraties en ondersteuning, maar krijg je ook een strategische sparringspartner op vlak van technologie.

Kennis maken met je toekomstige vCIO?

Boek een vrijblijvend gesprek in met één van onze strategische consultants en ontdek hun meerwaarde voor je organisatie.