Hannecard
Onze Klanten /

Hannecard

Hannecard, een globale speler die lokaal opereert

Hannecard is een onderneming die zich altijd heeft gespecialiseerd in rol-en walsbekleding voor industriële toepassingen. Een internationale bedrijvengroep met 11 productie-eenheden en aanwezigheid in 16 landen, ondersteund door om en bij de 600 werknemers. Hun sterke groei, internationale aanwezigheid en een topprioriteit voor flexibiliteit en kwaliteit dragen mee bij tot een uniek bedrijf. Een onderneming die het vertrouwen van vele bedrijven wereldwijd heeft verdiend. “In zo een sterk groeiende omgeving is een betrouwbare IT-omgeving en een juiste visie onontbeerlijk,” zoals Gary, Co-CEO van Direct, aangaf in een recent artikel door Bloovi. 

Onderstaand, IT-manager Ben Vercruysse aan het woord over de “move to the cloud”, een samenwerking met een managed cloud service provider en de uitdagingen binnen een modern IT-departement.

Elk op zijn eilandje

“Voor onze samenwerking met Direct werkte elke locatie zowat op z’n eigen IT-eilandje,” haalt Ben aan. Hannecard probeerde eerst zelf alles op te vangen met eigen servers op locatie. Het probleem hier was dat onze focus het aanbieden van support werd, eerder dan een focus op de ondersteuning en groei van de business.

“Ik voelde dat mijn tijd te vaak werd opgeëist door backoffice problemen en dat mijn aandacht afleidde van belangrijke klantgerichte projecten.”

Ben Vercruysse

“Een versterking van het IT-team was broodnodig en dit hebben we in eerste instantie in-house proberen opvangen,” laat Ben vallen. “Soms ontbrak het ons aan de juiste kennis, ofwel bleek het moeilijk om competentie aan boord te houden.” Kortom, het uitbouwen van een in-house team bleek niet zo evident.

Een groot risico

“Zelf service provider spelen bleek een te groot risico met zich mee te brengen voor onze afdelingen. Al zeker omdat ik ook op die manier mijn focus niet kon aanpassen van support naar ondersteuning van onze business” zegt Ben. Hannecard zocht in eerste instantie een partner die het bestaande netwerk wou beheren, het was een mooi meegenomen troef dat Direct hier als lokale speler kon op ingaan. “Het grootste voordeel was eerst dat men lokaal gelegen was, we zien hun kantoor van bij ons,” maar voegt Ben er snel aan toe, “tijdens de eerste gesprekken werd ook wel snel duidelijk dat hun competenties en professionele aanpak ons echt vooruit konden helpen als strategisch klankbord. Hun verhaal heeft ons kunnen overtuigen om de move to the cloud te maken.”

“Voor mij was het switchen van een in-house team naar een outsourced oplossing een logische keuze.”

Een belangrijke fase tijdens die eerste gesprekken was dat de voor- en nadelen goed werden opgesomd voor Hannecard. “Zeker op vlak van budget moesten afwegingen gemaakt worden om ons besturende team te overtuigen. In die eerste gesprekken werd snel duidelijk dat Direct een onderneming met een hoge operationele maturiteit is die echt onze IT-omgeving vooruit kon helpen.” In één klap werd de tweekoppige IT-afdeling van Hannecard met een volledig team experten uitgebreid.

Niemand binnen het bedrijf ligt ervan wakker, tenzij het niet werkt!

“Je kiest volgens mij best een professionele service provider die de verantwoordelijkheid op zich neemt om de basis van je IT-omgeving elke dag te waarborgen” geeft Ben mee als advies. Direct ontfermt zich over het volledige systeem en de eerstelijnssupport zodat alle gebruikers gewaarborgd zijn en het interne IT- team zich volledig kan focussen op technologische, innovatieve projecten voor Hannecard. “Bovendien ben je vrij van zorgen over het vinden en behouden van technisch IT-talent en de IT schaalt eenvoudigweg mee met de groei van onze onderneming.”

Van rolletjes naar de Cloud

Ondertussen heeft de samenwerking tussen Direct en Hannecard al vele projecten opgeleverd die een meerwaarde bieden voor hun langetermijnstrategie. Een voorbeeld hiervan is de migratie naar de cloud. IT wordt niet langer aanzien als een commodity maar een echte driver voor succes binnen een onderneming. “Een migratie naar de cloud, verhuisprojecten en de typische problemen die een bouwproject met zich meebrengt zijn allemaal aangepakt op een slimme, snelle en simpele manier.” 

“Het is mij ook opgevallen dat zowel het project team als het support team héél weinig verloop kennen. Mede hierdoor zijn ze altijd perfect op de hoogte van onze IT-operaties.”

Direct ondersteunt Hannecard zowel op strategisch als technologisch vlak. “We gebruiken hen als klankbord,” zegt Ben, “op die manier is onze onderneming in staat om correct verder te groeien op IT-vlak en kan ik mijn focus behouden voor interne processen en innovaties binnen onze eigen business.”