De acht belangrijkste cyberaanvallen toegelicht: Spear Phishing

13.10.21 | Thomas Mostrey | SECURITY

arrow_forward_ios

Een cyberaanval kan jouw kmo tonnen geld kosten. Soms zelfs je reputatie. Het is dus belangrijk dat je weet waar je tegenop moet boksen. In deze blog post leer je de acht meest voorkomende aanvallen kennen. Wat is het, hoe herken ik het en hoe voorkom ik het? Vandaag is het aan Spear Phishing.

De acht belangrijkste cyberaanvallen toegelicht: Spear Phishing

Wat zijn nu de acht meest voorkomende aanvallen?

Datalekken
Phishing
Spear Phishing
Business Email Compromise
Malware
Ransomware
Trojan
Geïnfecteerde IOT toestellen

Wat is spear phishing?

In tegenstelling tot massa phishingaanvallen is spear phishing doelgericht en zijn deze mails gericht aan specifieke individuele personen. De aanvallers hier investeren aanzienlijk wat tijd in het onderzoeken en vinden van individuen binnen de organisatie en ontwerpen een gepersonaliseerd bericht -en sturen maar enkele mails uit per keer. Deze aanvallen komen meestal van hoge reputatie adressen of accounts die overgenomen zijn binnen de onderneming. Deze hebben nog nooit kwaadaardige links verstuurd of zijn betrokken geweest bij aanvallen. Hierdoor onderscheppen veiligheidssystemen deze aanval niet. Dit kan worden gebruikt om gegevens te stelen of malware in uw onderneming te implementeren.

Hoe herken ik spear phishing?

Hoe herken ik spear phishing?

Spear phishing is en blijft een moeilijke om te voorkomen maar hier komt sensibilisering als kampioen te boven. Wees kritisch, in je mailbox en op sociale media. Blijf de vier standaardcontroles uitvoeren en implementeer ze als routine in je dagdagelijkse administratie en communicatie. Van zodra dit een gewente is hebben hackers geen schijn van kans, zelfs als ze door de veiligheidssystemen komen.

Hoe voorkom ik spear phishing?

Doe de vier standaardcontroles als je een e-mail ontvangt:
Controleer altijd de afzender en het bijbehorende mailadres
Moet je op een link klikken? Dubbelcheck altijd de url! Laat je niet vangen door een site zoals micr0soft.com
Download nooit zomaar ontvangen mailbestanden, controleer de context en afzender van de mail
Krijg je een mail met een vreemde vraag? Bel dan even de persoon op en dubbelcheck of het wel klopt

Advies nodig?

Een cyberaanval kan jouw kmo tonnen geld kosten. Soms zelfs je reputatie. Wil je hackers een stap voor zijn?Laat je cyberveiligheid dan over aan Direct.

security

Andere inzichten die je misschien interessant vindt.

14.10.21 | PROTECT AND GROW, SECURITY

Protect and Grow: Secure your Future event

Een cyberaanval kan jouw KMO tonnen geld kosten. Soms zelfs je reputatie. Wil je hackers een stap voor zijn? Wees dan zeker aanwezig!

14.10.21 | EEN DAG UIT HET LEVEN VAN, MICROSOFT

Interesse om zelf de werkplek van de toekomst te ontdekken?

Ontdek de werkplek van de toekomst in onze modern Workplace inspiratiesessie. Een gratis ontbijtsessie bij ons op kantoor.