Jij bent klaar voor het nieuwe jaar,
je onderneming ook?

De lege champagneflessen staan klaar voor de glasbak, de restjes gourmet eindigen in de vuilniszak en onze mailboxen beginnen stilaan terug op te vullen. Ja, het is zover. Het nieuwe jaar is officieel van start. Jij bent er klaar voor, met een gezonde dosis motivatie en goede voornemens in het achterhoofd. Nu moet je jezelf eens afvragen, is mijn onderneming ook klaar voor 2022?

Goede voornemens gelden ook voor een onderneming.

We hebben allemaal plannen en doelen voor het nieuwe jaar. Op persoonlijk vlak willen we graag dat kilo’tje minder en dat uurtje meer sporten. Op zakelijk vlak willen we een hogere omzet, meer productiviteit en innovatie stimuleren. Goede voornemens stoppen dus niet enkel bij jezelf.
Bij zo goed als alle ondernemingen liggen de plannen vast voor de komende jaren. Plannen die jaren geleden bedacht zijn geweest en waar we nu op uitvoeren en bijsturen. Laat daar nu net het schoentje knellen, bij dat bijsturen. De beslissing om acties en plannen aan te passen gebeurt jammer genoeg vaak uit een minder berekende hoek. Gecalculeerd? Ja. Onderzocht? Misschien.

Bereik je bedrijfsdoelen in 2022 met een onderbouwde strategie.

Wij raden ondernemingen aan om eens enkele stappen terug te nemen. Terug te keren naar de basis. Kijk eens naar de kern van je bedrijf en vergelijk dit met de doelen die je in 2022 en daar voorbij wil bereiken. Hoe verloopt de stand van zaken nu, hoe zou je willen dat ze verloopt en hoe bereik je dat niveau van ondernemen. In essentie moet je je de vraag stellen: “Wat moet ik doen om in 2022 eenvoudig mijn bedrijfsdoelen te bereiken?”.

Een cruciaal element is technologie, begin daar mee.

We spreken even voor eigen winkel maar door onze jarenlange ervaring durven we dit ook zonder schroom. Begin met je technologische kant onder de loep te plaatsen. Technologie en je mensen hierop afstemmen is een quick win voor veel bedrijven. De basis ligt er vaak, je moet het gewoon goed gebruiken en implementeren.

Wil je een hoger operationeel maturiteitsniveau bereiken, je bedrijfsdoelen eenvoudiger bereiken of de toekomstplannen bijsturen op de realiteit? Vraag ons dan eens naar de voordelen van een assessment voor jouw onderneming. Dit onderzoek zorgt ervoor dat je een heleboel quick wins tevoorschijn haalt die je die boost geven om 2022 af te sluiten met een knal!

Meer informatie, op zoek naar de prijs of de mogelijkheden van de KMO-portefeuille?