The difference between professional and managed services.

When you look at the story of IT outsourcing, you actually have two options. Professional Services or Managed Services. We know the difference, of course, but do you? Let’s take a look at the main differences.

Wat het beste is voor jouw onderneming? Onze assessment vertelt het.

 

Professional IT Services


Professional IT diensten helpen bij het oplossen van specifieke projecten. We hebben het dan over een éénmalig project zoals een data migratie naar de cloud of het uitrollen van een hoop nieuwe hardware. Het omvat hier een eenmalig project. Het project zelf omvat een uitgebreide mix aan uitdagingen die gaan van planning en strategie tot het uittekenen en uitvoeren om dan te eindigen in een traject van adoptie en training. Al dan niet kan blijvende support hier een rol in spelen.

Professional IT diensten omvatten dus ondersteuning bij een specifiek project.
Je gaat een korte-termijn relatie aan met een IT provider om die uitdaging uit de weg te helpen.

 

Managed IT Services


Managed IT diensten zijn dan weer een pak uitgebreider. Managed IT diensten helpen je onderneming bij het dagelijkse gebeuren. Je outsourcet zaken zoals onderhoud, support en beheer van je IT op een continue basis. Je rekent op de expertise van een IT partner die de kennis, manschappen en ervaring heeft om jouw onderneming best-in-class te maken. Zo kan jij je focussen op je core business en laat je het beheer van je IT in de handen van experts.

 

Managed IT Services is natuurlijk geen set it and forget it.


Een samenwerking binnen Managed IT Services groeit enkel als beide ondernemingen groeien. Het is daarom van belang dat men verder kijkt dan het gewone dag tot dag ondersteunen. Een Managed IT dienstverlener helpt je bij proactieve monitoring, onboarding en adoptietrajecten tot zelfs vCIO diensten.

Managed IT diensten omvatten dus een all in one pakket die op maat gemaakt is voor de noden en groei van jouw onderneming.
Of in ons geval, drie keuzes.